Fietsbestemmingen die je moet beleven

Fietsen op vakantie wordt als maar populairder. Steeds meer mensen gaan op zoek naar de lokale invloeden. Hoe kan je deze lokale invloeden nou beter ontdekken dan op de fiets? […]

Fietsen op vakantie wordt als maar populairder. Steeds meer mensen gaan op zoek naar de lokale invloeden. Hoe kan je deze lokale invloeden nou beter ontdekken dan op de fiets? Jiba heeft 5 plaatsen samengesteld waar jij een fijne fietstocht kunt maken.

Fietsbestemmingen die je moet beleven1
1. Mallorca, Spanje
Feesten, zon, strand, daar is waar bijna iedereen aan denkt bij dit eiland. Ontdek eens de andere kant van Mallorca. Fiets door de sfeervolle pittoreske dorpjes en strand neer aan de mooi gelegen terrasjes voor een verfrissend drankje. Of ben je een ervaren fietser en ben je op zoek naar wat actie? Fiets dan het uitdagende parcours die tussen de 2 bergachtige gebieden van Mallorca ligt. Er heerst een subtropisch klimaat op dit eiland. Het is daarom aan te raden om, in de maanden juli en augustus, niet te gaan fietsen tijdens de siësta-uren. Het topseizoen om te gaan fietsen in Mallorca is dan ook in de maanden maart, april en mei.

Fietsbestemmingen die je moet beleven2
2. Sicilië, Italië
Olijfboomgaarden, graanakkers, wijngaarden, noem het maar op. Als je gaat fietsen in het mooie Sicilië, dan zullen deze velden voornamelijk je uitzicht zijn. Je zult hier weinig wilde natuur te zien, maar de cultuur is onbeschrijfelijk. De kleine dorpjes, tempels, kerken en opgravingen zullen je verrassen op dit mooie eiland. De wegen in Sicilië zijn heuvelachtig. Tijdens een fietstocht zal je dan ook grotendeels aan het klimmen of dalen zijn. In het binnenland van Sicilië zijn vele leuke kleine weggetjes, waar weinig verkeer te vinden is. Het is dan ook heerlijk om deze te ontdekken op de fiets.

Fietsbestemmingen die je moet beleven3
3. Kos, Griekenland
Natuurlijk, Kos, het fietseiland! Deze bestemming kan niet missen in het lijstje. Op een warme zomerdag, met een lekker briesje door je haar, op de fiets over de goed begane wegen. Aan de noordkant van het eiland staat vrijwel altijd een wind die zal zorgen voor een fijne verfrissing tijdens je fietstocht. Kos is de afgelopen jaren erg populair geworden onder de toeristen. Ondanks het toeristische succes zijn er toch een aantal plekjes op dit eiland die hun eigen karakter hebben weten te bewaren. Ga erop uit en ontdek deze mooie plekjes. Fiets langs de havens en de boulevard van Kos-Stad of ga mountainbiken in de bergen of over de onverharde wegen.

4. Algarve, Portugal
Zuid-Portugal, de plek waar je moet zijn voor een heerlijk fietstochtje. Ontdek de boerendorpjes waar de tijd stil heeft gestaan met begroeide huizen en smalle straatjes. Fietsen langs de kust is in deze streek niet aan te raden door de grote drukte. Echter kan je in het binnenland prima, rustig fietsen over de kleine weggetjes. Vergeet echter niet te genieten van het adembenemend uitzicht. Ook in de Algarve is het mogelijk om normaal te gaan fietsen of mountainbiken. Voor wat actie moet je toch echt een keer downhill van het Monchique gebergte af! Deze berg heeft een hoogte van 902 meter en is daarbij de hoogste van de Algarve. Zie je het al voor je, full speed de berg af met je fiets?

Fietsbestemmingen die je moet beleven4
5. Gran Canaria, Spanje
Heb jij zin in een uitdaging? Dan is fietsen op Gran Canaria echt iets voor jou. Door de vele hoge bergen in het binnenland en een wilde kustlijn is het eiland een paradijs voor mountainbikers. De fietsroutes zijn nooit vlak en zorgen voor de mooiste (off-road) paden die je kent. Gran Canaria is oorspronkelijk ontstaan uit een vulkaan, wat zorgt voor een rotsachtig terrein. Het heerlijke weer en de prachtige omgeving zorgen ervoor dat je je ogen uitkijkt. Vele liefhebbers, professionals en amateurs van het fietsen reizen jaarlijks naar dit eiland. Heb je een goede basis conditie? Dan moet je dit eiland zeker eens op de fiets ontdekken.

Het is echt de moeite waard om deze 5 prachtige plaatsen te ontdekken met een fietstocht. De cultuur en natuur zullen zorgen voor onvergetelijke belevenissen. Stap op en geniet!

Bron: www.jiba.nl