Fiets de Belgische grens over en proef lekkere Kempense streekbieren

BLADEL – Fietsverhuur Brabant (van der Mierden) uit Bladel en Kempenbrouwerij uit Retie (B) hebben de handen in mekaar geslagen voor een opmerkelijk fietsarrangement: de Hop-on Hop-off Bierproef Fietsroute. Bij […]

BLADEL – Fietsverhuur Brabant (van der Mierden) uit Bladel en Kempenbrouwerij uit Retie (B) hebben de handen in mekaar geslagen voor een opmerkelijk fietsarrangement: de Hop-on Hop-off Bierproef Fietsroute. Bij je vertrek ontvang je een proefglas en daarmee fiets je de hele middag rond. Je gaat de grens over en laat in drie horecazaken in de buurt van Postel je glas (16 cl) vullen met in totaal zes Kempense streekbieren. Na afloop mag het speciaal bedrukte glas als souvenir mee naar huis, zo ook twee flesjes Rekwisiet, een nieuw streekbier.

Rekwisiet, Arendonker, Noblesse, Molder,… Het zijn Belgische streekbieren die buiten de regio nauwelijks bekend zijn. Volkomen onterecht, want ze zijn erg lekker. Je krijgt ze te proeven tijdens de nieuwe Hop-on Hop-off Bierproef Fietsroute. Die vertrekt vanuit Fietsverhuur Brabant in Bladel, waar je je huurfiets of –tandem ontvangt, samen met de routebeschrijving en je proefglas.

Prachtig fietsgebied
Vervolgens ga je op weg voor een prachtige tocht in de bosrijke Nederlands-Belgische grensstreek in de buurt van Postel. De route is 39 km en brengt je onder meer langs de abdij van Postel en de Sas4-Toren in Dessel, die je gratis kunt beklimmen en je een prachtig uitzicht over de regio biedt. Je fietst over slingerpaadjes door de bossen, jaagpaden langs de kanalen en andere rustige fietswegen, veelal volgens de knooppunten.

Onderweg zijn drie stops in horecazaken ingelast: De Klothoeve en De Kaasboerin in Postel en Postel Ter Heyde in Retie. Telkens krijg je twee streekbieren te drinken in je proefglas. Niet-bierliefhebbers kunnen een alternatief kiezen. Wil je wat eten, dan bestel je er een lekkere schotel bij.

Een all-in formule
De Hop-on Hop-off Bierproef Fietsroute kan tot eind oktober dagelijks worden gefietst behalve op dinsdag en vrijdag (sluitingsdagen horecazaken). Reservatie kan tot de ochtend zelf, groepen vanaf 8 personen worden gevraagd minstens drie dagen op voorhand te reserveren. Deelnemen kost € 28,50 waarin begrepen: een kwaliteits huurfiets of –tandem, de routebeschrijving, een exclusief proefglas dat je nadien mee naar huis mag nemen, zes verschillende streekbieren in je proefglas, informatie over de bieren die je te proeven krijgt en twee flesjes Rekwisiet (33 cl) om thuis verder te genieten.

Alle informatie op www.fietsverhuurbrabant.nl, reservatie via info@fietsverhuurbrabant.nl of 0497-369344.